Framtidens rådgivningsstöd

När Lehman Brothers gick i konkurs och finanskrisen briserade startade vi på Modul 1 ett innovationscenter tillsammans med Microsoft. Vårt ambitiösa mål är att visa hur dagens teknik kan användas för att skapa effektiva dialoger mellan kunder och banken i framtiden. Givet oro som finanskrisen skapade valde vi att inledningsvis fokusera på det personliga kundmötet där det är lättast att bygga (och för den delen även rasera) förtroende.

Vi har nu haft förmånen att stämma av såväl våra tankar som den prototyp till ett nytt rådgivningsstöd som vi har tagit fram med i stort sett alla de viktigaste aktörerna på marknaden.  Naturligtvis har vi lagt upp presentationen på slideshare för de som är intresserade.

De flesta har blivit mest WOWade av prototypen.  Eftersom vi vill tvinga fram de rådgivare som tidigare har gömt sig bakom skärmen till sin gamla rådgivningssystem har det varit naturligt att använda sig av den multitouch funktionalitet som kommer med Windows 7. Nu gör vi det enkelt och tilltalande för rådgivaren att tillsammans med kunden klicka sig igenom kundens nuvarande ekonomi och finansiella mål.

I den lysande boken “What would Google do?”  hänvisar författen ofta till deviset att “There is an inverse relationship between control and trust”. Vi tror mycket på det. Vänd på skärmen och bjud in kunden. En av mina kollegor gav ett tråkigt exempel på motsatsen. Han kom in till ett rådgivningsmöte där rådgivaren ville ha kontrollen vilket illustrerades med ett uppochnedvänt papper som låg på bordet. Efter en timmes rådgivning vänder rådgivaren på pappret som visar sig vara ett produktblad och föreslår att min kollega bör månadsspara  i fonden.

Sporrade av återkopplingen hävdar vi att vårt mål för innovationscentrat och finansmarknaden är greppbart. Vi har tekniken, nu handlar det bara om mod, kreativitet och handlingskraft för att skapa det effektiva kundmötet redan nu !

Categories Banking, SvenskaTags , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close